تعداد 100 فایل PowerPoint درسی و دانشگاهی با قالب آماده دانلود در مورد محلول های آبی و اسید با پسوند ppt و pptx در سایت یافت شد که مناسب ارائه تحقیقات و مقالات میباشد.
***3 فصل اول کلیات ***4 تعریف فاضلاب فاضلاب به هر نوع آبی اطلاق می شود که به لحاظ کیفی تحت تاثیر پیشرفت های تکنولوژیک جامعه بشری قرار گرفته و متشکل است ازآبهای تخلیه شده از منازل مسکونی، ساختمان های تجاری، صنعتی و یا کشاورزی که دربرگیرنده سطح وسیعی از آلاینده ها و کنسانتره ها میباشد ***5 انواع فاضلاب فاضلاب خانگی (Domerticw.w) : همانطور که از اسمش پیدااست فاضلاب حاصل از مصارف ...
***3 ديد کلي همه ابرها ذرات آب يا کريستالهاي يخ را با خود حمل ميکنند، اما اين ذرات بسيار کوچکتر از آن هستند که به زمين ببارند. اگر ارتفاع ابرها بيشتر شود ، هواي سردتر ، باعث فشردهتر شدن بخار آب ميشود و اين ممکن است براي شکل دادن باران ، تگرگ يا برف مناسب باشد. باران آبي است که پس از سرد شدن بخارهاي جوي بوجود آمده و بر زمين ميريزد. در زبان پهلوي بدان واران (waran) ميگفتند. ...
***2 تهیه مربا، مارمالاد و ژله از دیرباز به عنوان نوعی روش نگهداری محصولات میوه مرسوم بوده است. مربا فراوردهای است که از میوه کامل سالم یا از قطعات میوه طی فرآیند پخت با افزودن مقداری آب و قند به دست میآید. اساس تهیه مربا تشکیل ژل پکتین است. پکتین کربوهیدرات محلول در آبی است که در دیوارههای سلولی یاختههای گیاهی یافت میشود. از لحاظ شیمیایی پکتین پلیمری است که از به هم ...
***1 نام درس :شیمی عمومی 2 تعداد واحد :3 منبع :انتشارات پیام نور، تهران، 1368. مترجم :دکتر اعظم رحیمی ***2 اهداف فصل اول: بررسی فرایندها به هنگام حل شدن یک اسید در آب تعریف اسید وباز طبق نظریه لوری –برونستد مفهوم خود یونش آب مفهوم PH اسید ها وباز های متداول مفهوم عبارت ثابت تفکیک اسید مفهوم ثابت تفکیک باز ارتباط قدرت اسیدی با ماهیت پیوند مفهوم اسید وباز طبق نظریه لویس ***3 فصل ...
***1 رشته شیمی (3 واحد) منبع : شیمی عمومی2 دانشگاه پیام نور تالیف دکتر اعظم رحیمی ***2 فصل اول محلول های آبی و اسیدها و بازها ***3 اهداف آموزشی پس از مطالعه این فصل باید بتوانید: تعاریف مختلف اسید و باز را بیان کنید. اسید و باز مزدوج را تعریف کنید. PH را تعریف نموده و خصلت محلول ها را بر اساس PH بیان کنید. باید بتوانید PH اسید و بازهای قوی یک ظرفیت را حساب کنید. باید بتوانید PH ...
***2 مؤلف: طیبه پرتوی تعداد واحد درس: 1 واحد ***5 ایمنی در آزمایشگاه : رعایت نکات زیر برای حفظ سلامتی شما در آزمایشگاه ضروری است: 1- استفاده از عینک ایمنی 2- تنها کار نکردن در آزمایشگاه 3- مطالعه دستور کار قبل از ورود به آزمایشگاه 4- اطلاع از مواد مورد آزمایش ***6 5- از خوردن آدامس و مواد خوراکی خود داری کنید. 6- در محیط آزمایشگاه سیگار نکشید. 7- حمل ظروف شیشه ای با احتیاط . 8- ...
***2 فصل اول بررسی مقدماتی ***3 بررسِِی مقدماتی نمونهای که به عنوان مجهول در اختیار شما قرار می گیرد باید از جهات زیر مورد بررسی قرار گیرد. • حالت فیزیکی (جامد یا مایع) • رنگ • بو • سوختن حدود 1/0 گرم از نمونه را در یک کروزه چینی و شعله را به لبه کروزه نزدیک کنید و قابلیت اشتغال جسم (در شعله کم) ملاحظه کنید. سپس شعله را به مقدار بیشتر به آن نزدیک کنید سپس از مشاهدات موارد زیر ...
•برای دانشجویان رشته ی زیست شناسی ***5 •هدف های آموزشی فصل اول •دانشجویان بعداز خواندن و بررسِی این فصل باید بتوانند: 1: فرایندی که به هنگام حل شدن یک اسید در آب رخ می دهد را تشریح نمایند. 2: درباره ی شکل هایی که پروتون در آب می پذیرد توضیح دهند ***6 3: اسید ، باز، اسید مزدوج و باز مزدوج را طبق نظریه ی اسید و باز برونشتد – لوری تعریف کنند. 4: مفهوم خود یونش آب را شرح دهند و ...
مولف : دکتر سید احمد میرشکرایی ***2 فصل اول : آریل هالید ها هدف کلی: کسب اطلاعات کافی در مورد روشهای تهیه ، کاربردها، خاص فیزیکی، تفاوتهای این ترکیبات با آلکیل هالیدها و واکنشهای شیمیایی آریل هالید ها. هدف های مرحله ای: بیان ویژگیهای پیوند C-X در آریل هالیدها توضیح منابع و روش های تهیه آریل هالیدها آشنایی کامل با واکنش های مشخصه آریل هالید ها مکانیسم آنها درک دو مکانیسم افزایش – ...
نام منبع: کتاب شیمی عمومی 2 (ترجمه دکتراعظم رحیمی( تعداد واحد: 3 ***4 فصل اول: اسید ها و باز ها ***5 آب و محلول های اسیدی تفکیک آب شناساگرها اسید وبازهای قوی اسید وبازهای ضعیف نظریه لوئیس ***35 فصل دوم: تعادل های آبی ***36 مقدمه اثر یون مشترک pH محلول محلول های بافر تیتراسیون منحنی تیتراسیون تعادل های انحلال پذیری اثر pH بر انحلال پذیری اثر تشکیل کمپلکس بر انحلال پذیری ***38 اصل ...
***1 فصل اول الکترود ها و پیل های الکتروشیمیایی ***2 •هدف های رفتاری فصل اول •بعد از مطالعه این فصل باید درک شود. • واکنش هایی که در سطح یک الکترود اتفاق میافتند . • ساختمان سطح مشترک الکترود محلول. •معادلات شیمیایی واکنش های اکسایش کاهش در الکترود ها . • پیلهای گالوانی به صورت دونیمه پیل. •طداحی پیل های گالوانی مورد استفاده در اندازهگیری پتانسیل استاندارد الکترود را طراحی. • ...
***3 مقدمه خواص آب آب مادهای است که دور تا دور تمام موجودات دریایی را فراگرفته است. آب توده بدن حیوانات و گیاهان دریایی را میسازد و به عنوان واسطهای است که انواع واکنشهای شیمیایی در داخل و خارج بدن موجودات زنده، در آن صورت گیرد. ترکیب شیمیایی آب خالص ترکیبی شیمیایی است که از دو اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن که به هم اتصال یافتهاند تشکیل شده است. آب را با فرمول شیمیایی H2O ...
***2 شیر تنها ماده شناخته شده در طبیعت است که می تواند نیاز بدن را به طور کامل و متعادل تامین کند. ترکیبات عمده شیر را آب، چربی، پروتئین، لاکتوز (قند شیر)، ویتامین ها و مواد معدنی تشکیل می دهند. به علت هضم آسان، این ماده همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داشته و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه بیشتر افراد جامعه توصیه می شود . تعریف شیر مطابق استاندارد شماره 1756: منحصرا به ...
***3 مقدمه با توجه به افزايش سريع جمعيت کشور، نياز به توليد بيشتر مواد غذايي احساس مي?گردد. بهترين راه براي نيل به اين هدف و همچنين تامين قسمتي از ارز مورد نياز، افزايش توليد در واحد سطح است. در بين نهادهاي کشاورزي، اضافه نمودن متعادل کودهاي شيميايي بيشتر از ساير نهادها در افزايش توليد محصولات کشاورزي موثر است. نظر به اينکه توليد کنندگان محصولات کشاورزي کشور براي توليد بيشتر، ...
***3 هدف کار در آزمايشگاه پژوهش در درستي مطالب نظري افزايش توانايي انديشيدن و استدلال ايجاد علاقه به دانش تجربي ايجاد مهارت در کار و حل دشواري هاي روزمره زندگي آساني انتقال مفاهيم فرا گيري انجام کار گروهي ايجاد حس اعتماد بنفس ***4 سلامتي در مرحله ي نخست ايمني در آزمايشگاه ايمني آزمايشگاه مکان آزمايشگاه تهويه مناسب جعبه کمک هاي اوليه کپسول آتش نشان دوش اضطراري ماسک هاي گاز محلول ...
***2 §آزمایش شماره 1 §تهیه اسید بوریک از بوراکس و بررسی برخی از خواص آن q هدف از انجام این آزمایش تهیه اسید بوریک از بوراکس می باشد. ابتدا بوراکس را در آب گرم حل کرده و در مرحله بعد عمل خنثی سازی را با استفاده از اسید کلریدریک انجام دهید. ***3 q اسید بوریک (اسید ارتوبوریک) اسیدی بسیار ضعیف است که از بوراتها و یا هیدرولیز هالیدهای بور با هیبریداسیون sp2 به دست می آید. این اسید به ...
***4 milk plasma مایع باقیمانده از دلمه شیر، محصول جانبی کارخانههای پنیر یا کازئین و استفاده صنعتی متفاوتی دارد. آب پنیر به 2 صورت تولید می شود Sweet whey ( a : که در طی ساخت انواع رنت پنیر های سخت مانند جدار یا پنیر سویسی تولید می شود. Acid whey (b: که در طی ساخت انواع پنیر های اسیدی مانند کاتیج تولید می شود. ***5 تولیدات آب پنیر Powder whey :آب پنیر جدا سازی شده، از ...
***4 ویژگی های فرآیند و نکات فنی §تولید گلوکز : .1روش شیمیایی تکنولوژی ساده و ارزان .2روش آنزیمی غیر قابل دسترس و گران §اساس فرایند تولید گلوکز از نشاسته به روش شیمیایی هیدرولیز نشاسته در حضور اسید و درجه حرارت بالاو فشار بالا ***8 آماده سازی محلول نشاسته §نشاسته در مخزن در آب کاملا حل شده بعد از آماده شدن توسط پمپ به تانک اسید زنی هدایت می شود غلظت این محلول توسط بومه سنج ...
***2 nمقدمه آیا میتوان چیزی را تصور نمود که برای بیشترین مفهومی باارزشتر از خاک داشته باشد. ارتباط بسیار نزدیک تمدنهای گذشته با خاک به حدی زیاد بوده است که واژه خاک حتی در جملات مربوط به آفرینش و خلقت بشر، همانند جمله زیر تجلی یافته است: «خداوند انسان را از خاک آفرید و آنگاه به او جان بخشید» حرکت خاک چه در روزگاران گذشته و چه در حال حاضر برای بشر بس والا بوده است،حتی امروزه ...
***2 • دیرینه شناسی 2 •گفتار 1 •نمونه برداری برای مطالعات میکروپالئونتولوژی • هدفهای رفتاری - روشهای نمونه برداری برای مطالعات میکروپالئونتولوژی . - نحوه نمونه برداری از بیرون زدگیها را توضیح دهید . - مواردی را که باید برای نمونه برداری علمی و صحیح در نظر گرفت شرح دهید . ***3 •گفتار 1 •نمونه برداری برای مطالعات میکروپالئونتولوژی • هدفهای رفتاری - نحوه نمونه برداری از حفریات عمیق ...
***3 از جمله مزایای این عایق جدید به شرح زیر است: 1- فاقد آلودگی و آسیب های فیزولوژی میباشد. 2- کاربرد آن آسان است. 3- رنگ پذیرند 4- خطر آتش سوزی ندارند. 5- چسبندگی خوب نسبت به سطوح مختلف دارند. در این مقاله به معرفی عایق های قیرگونی و عایقهای پیش ساخته، سپس به معرفی یک نوع عایق جدید که از رزینهای اکریلاتی و استایرنی محلول در آب ساخته شده میپردازد. ***4 عایق های رطوبتی قیر و ...
***3 1-3 مقدمه: تولید فولاد های پر آلیاژ باید به نحوی انجام شود که بهترین بازیابی ممکن آلیاژها بطریقی کاملاًاقتصادی بدست آید. قیمت مواد خالص یا فرو آلیاژها با قراضه آلیاژی بالا استٰٰٰٰٰ بنابراین از آنها فقط در موارد ضروری باید استفاده شود. گرچه ذوب قراضههای آلیاژی ارزانتر تمام میشود ولی آنها را باید از یکدیگر تفکیک و مجزا نمود تااینکه از آلیاژهای موجود فقط در صورت نیاز ...
***2 رعايت نظم و ترتيب در چيدن کالاها و مواد مختلف شيميايي و نيز نظافت عمومي انبارها جزء اصول اوليه ايمني انبار داري بوده و بايستي دقيقا" رعايت گردد. حتي الامکان بايستي در انبارداري تجانس کالاها و اجناس مد نظر قرار گيرد بطوري که بتوان با نصب تابلوهاي راهنما بخشهاي مختلف انبار را از يکديگر مجزا نمود. اجناس سنگين و نيز مايعات شيميايي يا مواد خطرناک بايستي در طبقات زيرين قفسه ها ...
***2 بررسي دو موضوع سنتز نانو ذرات دي اکسيد تيتانيوم ترکيب شده با پلاتين سريا به روش ميکروامولسيون و نحوه عملکرد آنها در سنسور اکسيژن و افزايش مقاومت به خوردگي فولادزنگ نزن به وسيله اعمال پوشش نانوذرات دي اکسيد تيتانيوم با روش سل-ژل ***3 سنتز نانو ذرات دي اکسيد تيتانيوم ترکيب شده با روش پلاتين و سريا به روش ميکروامولسيون و نحوه عملکرد آنها***4 چکيده نانو ذرات دي اکسيد تيتانيوم ...
آزمایشگاه شیمی معدنی(1) (رشته شیمی) ***2 آزمایش شماره 1 تهیه اسید بوریک از بوراکس و بررسی برخی از خواص آن q هدف از انجام این آزمایش تهیه اسید بوریک از بوراکس می باشد. ابتدا بوراکس را در آب گرم حل کرده و در مرحله بعد عمل خنثی سازی را با استفاده از اسید کلریدریک انجام دهید. ***3 q اسید بوریک (اسید ارتوبوریک) اسیدی بسیار ضعیف است که از بوراتها و یا هیدرولیز هالیدهای بور با ...
***2 هدف از تدوين اين استاندارد تعيين روشهاي اندازهگيري اوره و ازت آمونياکي در خوراک دام و طيور ميباشد . دامنه کاربرد اين استاندارد جهت اندازهگيري اوره و ازت آمونياکي در خوراک دام و طيور کاربرد دارد ***3 نمونهبرداري طبق استانداردهاي روش نمونهبرداري در مواد غذائي عمل شود . روش کار اندازهگيري اوره به طريق اسپکتروفتومتري وسايل مورد نياز اسپکتروفتومتر با حداکثر باند 2/4 در طول ...
***3 •يونجه •يونجه براي درمان کمبود ويتامين A,C,E,K بهکار ميرود. بهعنوان مغذي و منبع نمکهاي معدني کلسيم، فسفر و آهن ميباشد. ***4 •ريختشناسي گياه: گياهي پايا، ايستاده يا خيزان است که گاهي خوابيده با بن محکم و قوي، کم و بيش چوبي شده و طويل که ارتفاع آن به ??-?? سانتيمتر ميرسد. ساقه متعدد، ايستاده يا خيزان، گاهي خوابيده بر خاک، سبز علفي، برگپوش است. برگ داراي سه برگچه، ...
***2 تعريف عوامل نگهدارنده گاهي براي نگهداري شير و جلوگيري از فساد و زماني براي تبديل شير فاسد و خراب به شيري که داراي ظاهر معمولي باشد, اضافه ميگردند. حالت اول طبيعي بوده و حالت دوم تقلب محسوب مي شود. ***3 اصول آزمايش: جستجو و اندازه گيري بيکرمات دوپتاس: بيکرمات دوپتاس معمولاً براي نگهداري نمونه هاي شير اضافه مي گردد, بدين جهت اينگونه شيرها زرد رنگ ميباشند. براي تشخيص بيکرمات ...
***2 پروسه تولید آب معدنی بخش 1 ***3 •مقدمه: آب این ماده حیاتی و با اهمیت در دنیا نقش بسیار مهمی را درشکل گیری تمدنها و استمرار آنها داشته است مروری بر سوابق تمدنهایی که در طول تاریخ شکل گرفته اند و شکوفا شده اند نشانگر این واقعیت است که وجود آب و امکان دسترسی به آن یکی از کلیدی ترین عوامل فراگیری و استمرار آنها بوده است . افزایش تقاضا برای آب و اوجگیری رقابت بین مصرف کنندگان ...
***2 تعریف عیار پروتئین: ***3 اسیدینه ای را که در واکنش فوق ظاهر میگردد میتوان در مجاورت فنل فتالئین با سود تیتره نموده و از روی عبارت پروتئین به نسبت درصد پروتئین های موجود در شیر پی برد. عیار پروتئین که به (Eiweisstiter=Et) نشان داده میشود عبارتست از تعداد میلی لیترهای سودکه برای 25 میلی لیتر شیر لازم است تا پس از اضافه کردن فرمالدئید در مجاورت فنل فتالئین رنگ استاندارد بدست ...
***3 •ساختمان گل - گل مانند سایر جوانه ها از کنار برگ کوچکی (برگه) خارج می شود. و بر روی یک پایه(پایک) قرار می گیرد. گل شامل دو بخش : 1- پوشش گل -جام گل(گلبرگ) - کاسه گل (کاسبرگ) دستگاه تولید مثل -پرچم -نافه گل -مادگی کویول: محور کوتاهی که تمام قسمتهای برگ روی آن قرار گرفته اند. نهنج: انتهای محور گل که قطعات گل روی آن قرار دارند ***5 کاسه گل مجموع قطعات سبز رنگ بنام کاسبرگ یا ...
***2 گرچه امروز مطابق اصول و قواعد فنی میتوان با اصلاح سختترین و بدترین زمینها از آن استفاده کرد ولی این اصلاح نسبت به وضعیت زمین که از چه نوع باشد فرصت زیادی را توأم با خرج بسیار در بر دارد که از موضوع عملی که ما میخواهیم انجام دهیم به دور است، زیرا در این کتاب ما فقط میخواهیم این موضوع را روشن کنیم خوانندگانی که دارای زمینی حاضر برای کشت هستند برای حداکثر استفاده از زراعت ...
***4 ¨صمغ ها صمغ ها گروه بزرگی ازپلی ساکاریدها ومشتقات آن هاهستند که قادرند محصول هایی با ویسکوزیته ی بالا در غلظت های پائین تولید کنند. صمغ ها به طور وسیع در صنایع غذایی برای تهیه ژل و به عنوان پایدار کننده و عوامل سوسپانسه کننده مورد استفاده قرار می گیرند. v صمغ های ترشحی vصمغ های جلبکی vصمغ های دانه ای v صمغ های میکروبی v مشتقات نشاسته و سلولز ***5 ¨تمامی صمغ ها ملکولهای ...
***6 کشت بدون خاک به تمامی روش هایی را که گیاهان در محیطی غیر از خاک کاشته شوند . آمریکا ........................... هیدروپونیک انگلیس و آلمان .................کشت در آب ***7 •انواع روش کشت کشت آبی یا مایع مخزن : گیاه از بالای ریشه توسط مقوا ، پلاستیک یا چوب و سیم نگه داشته می شود و ریشه گیاه بطور مداوم در محلول غذایی است . ***8 •کشت در ماسه •کشت در سنگ ریزه •کشت در هوا •کشت ...
***3 •مقدمه •سیانو باکتریها یا جلبک های سبز آبی میکروارگانیسم های پروکاریوتی فتوسنتز کننده هستند. •آنها منابع زیستی بوده وبطور مداوم تجدید پذیرند. •درمحیط میتوانند به مواد قابل حل ارگانیک به عنوان ترکیبات خارج سلولی تجزیه شوند. •به عنوان متابولیت های ثانویه شناخته شده که میتوانند توسط میکرو فلورها تجزیه شوند. مواد شامل : ویتامین ها آنزیم ها کربوهیدرات ها پپتیدها آمینواسیدها و ...
***6 شرح گیاه گیاهی است یکساله به ارتفاع یک تا 2 متر و گاهی بیشتر و پوشیده از تارهای چسبنده بسیار کوتاه که از کلیه اندامهای آن بوی قوی و ناپسند استشمام می شود. این گیاه ریشه راست دارد که طول آن با توجه به شرایط اقلیمی محل رویش بین 50 تا 60 سانتی متر بوده که در مناطق خشک به 200 سانتی متر هم می رسد . برگهای توتون نسبتاً بزرگ و فاقد دمبرگ و به اشکال قلبی شکل، تخم مرغی شکل نیزه ای ...
***3 این ویروس دارای دامنه میزبان وسیعی است و در تمام دنیا گسترش دارد . صدها گونه گیاهی و تقریباً 50 خانواده بعنوان میزبان آن گزارش شده اند . تمام کدوئیان به این ویروس حساس میباشند . مانند کدو ، هنئوانه ، طالبی ، خربزه ، انواع گیاهان زینتی نیز مورد حمله این ویروس واقع میشوند. این ویروس در فارس ، یاسوج و ممسنی در خیار بسیار مهم و خسارت زا است . در کل ایران نقشی درجه دوم در ...
***3 پگماتیت محلولهایی را که در مراحل آخر سرد شدن و انجماد ماگما تولید میشوند، محلولهای گرمایی مینامند. از تبلور این محلولها سنگ آذرین بسیار درشت دانهای موسوم به پگماتیت تشکیل میشود از واژه لاتین پگمات به معنی به هم بافته شده مشتق شده است. کوارتز و فلدسپات پتاسیمدار کانیهای اصلی حاصل از تبلور محلولهای گرمایی هستند. پگماتیتها صرفا بر مبنای اندازههای غیر عادی دانههای کانی ...
***2 هدف از انجام این آزمایش تهیه اسید بوریک از بوراکس می باشد. ابتدا بوراکس را در آب گرم حل کرده و در مرحله بعد عمل خنثی سازی را با استفاده از اسید کلریدریک انجام دهید. ***3 اسید بوریک (اسید ارتوبوریک) اسیدی بسیار ضعیف است که از بوراتها و یا هیدرولیز هالیدهای بور با هیبریداسیون sp2 به دست می آید. این اسید به صورت بلورهای سفید سوزنی شکل است که در آن واحدهای B(OH)3 از طریق پیوند ...
***2 q هدف از انجام این آزمایش تهیه اسید بوریک از بوراکس می باشد. ابتدا بوراکس را در آب گرم حل کرده و در مرحله بعد عمل خنثی سازی را با استفاده از اسید کلریدریک انجام دهید. ***3 q اسید بوریک (اسید ارتوبوریک) اسیدی بسیار ضعیف است که از بوراتها و یا هیدرولیز هالیدهای بور با هیبریداسیون sp2 به دست می آید. این اسید به صورت بلورهای سفید سوزنی شکل است که در آن واحدهای B(OH)3 از طریق ...
***2 تعریف شیمی تجزیه شاخه ای از علم شیمی است و شامل جداسازی، تعیین و اندازه گیری مواد بطریقه تجزیه کمی و کیفی می باشد تقسیم بندی شیمی تجزیه برحسب آنالیز انجام شده بر روی نمونه 1- تجزیه کیفی: عبارتست از شناسایی نوع و ترکیب مواد ویا گونه های شیمیایی 2- تجزیه کمی: عبارتست از تعیین مقدار و یا غلظت یک گونه خاص ***3 انواع روش های تجزیه - تجزیه کلاسیک 2- تجزیه دستگاهی توضیح انواع روش ...
***2 تعادل های اکسایشی کاهشی و تئوری الکتروشیمیایی واکنش های اکسیداسیون و احیاء Ox1 + Red2 D Red1 + Ox2 ***3 عوامل تعیین کننده پتانسیل واکنش پتانسیل واکنش به 1- ثابت تعادل واکنش 2- به مقدار اختلاف غلظت شرکتکنندگان نسبت به مقدار تعادل بستگی دارند Ü پیدا کردن ثابت تعادلها از روی پتانسیل الکترودها ***4 انواع سلول الکتروشیمیایی 1 سلول های گالوانیک: انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی ...
***1 ترجمه دکتر اعظم رحیمی 3 واحد درسی نویسنده رابرت دی. براون ***2 فصل اول شمی تجزیه شیمی تجزیه با تعیین کیفی و کمی مواد سرو کار دارد تجزیه کیفی تعیین هویت یک گونه شمیایی مثلا اگر یک آلوده کننده در یک رودخانه ماهیها را از بین می برد تجزیه کیفی را می توان برای تعیین هویت شیمیایی این آلوده کننده بکار برد تجزیه کمی تعیین غلظت یک گونه شیمیایی مشخص تعیین غلظت جیوه در یک رودخانه ...
***2 نام درس : شیمی عمومی 2 تعداد واحد: 3 منبع: شیمی عمومی 2 رشته شیمی مولف : دکتر طیبه پرتوی ***3 فصل اول اسید ها وباز ها ***4 اهداف کلی آشنایی با تعاریف های مختلف در مورد اسید ها وباز ها و ویژگیهای آنها، تفکیک آب و مقیاس pH، ارتباط بین ثابت تفکیک اسیدی و بازی و ارتباط بین ساختار شیمیایی ترکیبات و خصلت و یا قدرت اسیدی و بازی ***5 تجربیات روزانه ما در مورد اسید ها وباز ها اسید ...
***1 آزمایشگاه شیمی معدنی(1) ***2 آزمایش شماره 1 تهیه اسید بوریک از بوراکس و بررسی برخی از خواص آن هدف از انجام این آزمایش تهیه اسید بوریک از بوراکس می باشد. ابتدا بوراکس را در آب گرم حل کرده و در مرحله بعد عمل خنثی سازی را با استفاده از اسید کلریدریک انجام دهید. ***3 اسید بوریک (اسید ارتوبوریک) اسیدی بسیار ضعیف است که از بوراتها و یا هیدرولیز هالیدهای بور با هیبریداسیون sp2 به ...
***1 (رشته شیمی) یک واحد نظری و دو واحد عملی ***3 انحلال پذیری فرایند انحلال و انحلال پذیری : چنانچه مولکولها یا یونهای ترکیب حل شونده بین مولکولهای حلال پخش شود، فرایند انحلال صورت پذیرفته است. ***4 به عبارت دیگر اگر نیرو های بین ذرات حلال و نیروهای بین ذرات ماده حل شونده از نظر مقدار تقریبا برابر باشد، از اختلاط حلال و حل شونده به هر نسبتی به یکدیگر مخلوط همگن حاصل می شود. ...
***1 مبانی شیمی پلیمر جلد اول مترجم سید احمد میرشکرایی ***2 مقدمه مقدمه ای بر علوم پلیمری تاریخ پیدایش و تکوین پلیمر ها تعریف: پلیمر مولکول بسیار بزرگی است که در اثر تکرار یک واحد تکرار شونده ( مونومر) و اتصال این واحدها به یکدیگر حاصل می شود. انواع پلیمرها از نظر منشاء: 1-پلیمر های طبیعی : سلولز( گلوکز)، نشاسته ( گلوکز)، انسولین ( اسیدهای آمینه) و لیگنین ( فنیل پروپان) 2-پلیمر ...
***2 طبق وضعیت منابع درسی سال جاری، این درس شامل 7 فصل میباشد در فصل اول با اتمها و آرایش الکترونی اتمها و خواص آنها و شکل اربیتال ها و چند نظریه اتمی آشنا شده ***3 در فصل دوم پیوند اتمها و تشکیل ملکول ها و آرایش اربیتال ملکولی مطرح میشود. در فصل سوم هیبریداسیون و ساختار هندسی ملکولی بررسی میشود. ***4 در فصل چهارم حالت گازی، ویژگیها و روابط آنها در حالت ایدهآل و حقیقی ...
***4 غدد بدن غده بافتی است که ماده ای را به داخل خود و یا به خارج از خود ترشح میکند.غدد بدن را میتوان به دو دسته درون ریز (اندوکرین) و برون ریز (اگزوکرین)تقسیم کرد.غده های برون ریز مواد را به خارج از خود ترشح میکنند.این غدد به زیر مجموعه های آپوکرین و اکرین تقسیم میشوند.غدد آپوکرین و اکرین هر دو دارای مجراهایی هستند که غدد آپوکرین از راه این مجاری مایع چربی گونه ای ترشح میکنند( ...
***4 -مديريت منابع محدود آب -مديريت تخصيص وتوزيع مطلوب آب -عدالت در مصرف آب -عدالت در اقتصاد آب -کمک به تمامي اقشارجامعه اهميت قيمت گذاري آب ***5 ويژگي هاي قيمت گذاري در بخش آب ماهيت انحصاري آب ضرورت پاسخگويي به تقاضا هاي رو به رشد و حفظ سطح و کيفيت خدمات تامين و بازپرداخت هزينه هاي سنگين سرمايه اي ، نگهداري و بهره برداري، بهسازي يا توسعه طرح ها نا اطميناني در عرضه مستمر در ...
***2 آبياري قطره اي : سيستم آبياري قطره اي عبارت است از شبکه وسيعي از لوله هاي معمولاً باريک که آب تصفيه شده را به خاک نزديک گياه هدايت مي کند و طي آن ، آب با فشار کم از روزنه يا وسيله اي به نام گسيلنده از شبکه خارج و به صورت قطراتي در پاي بوته ريخته مي شود . آبياري قطره اي تجارتي از اواسط دهه 1960 و بعد از پيدايش و وفور شيلنگها و ضمايم پلاستيکي ارزان قيمت آغاز شد . انواع سيستم ...
***3 •آبياري يعني آب دادن به خاک و به اهداف زير انجام مي گيرد: •رفع نياز آبي گياه • اصلاح خاک • مبارزه با آفات گياهي • تعديل دماي محيط • جلوگيري از فرسايش بادي • کنترل علف هرز • تسطيح اراضي • اصلاح شرايط فيزيکي خاک ***4 •در آبياري هر منطقه براي تحقق اهداف مورد نظر بايد به نکاتي توجه کرد که آنها را در قالب چند سوال مطرح کرد: مقدار آب داده شده بستگي به ميزان آب نگه داشته شده در ...
***3 •بهازاء هر هکتار آبياري تحت فشار، امکان اشتغال دائم ??/? نفر فراهم ميگردد، لذا با توجه به افزايش جمعيت جوياي کار که با نگرشي جديد از زاويه اشتغالزائي به مقوله توسعه آبياري تحتفشار ميتواند ضرورت اجراء اين روش بهعنوان عزمملي در دستور کار قرار گيرد که تا حدودي بتواند بحران بيکاري را جبران کرده و توجيه مناسبي براي الزام سرمايهگذاري دولتي در اين بخش باشد. •با عنايت به ...
***3 مقدمه بدون شک يکي از کهن ترين فنون نگهداري فرآورده هاي غذايي که بشر آن را فرا گرفته ، توليد پنير از شير بوده است. فن پنير سازي در گذشتهء نه چندان دور يک هنر محسوب مي شده تا دانش ، ولي اکنون يکي از شاخه هاي علوم غذايي محسوب مي شود. وضعيت اين صنعت در ايران در مراحل اوليهء رشد و تکامل قرار دارد و مشکلات فني آن هنوز حل نشده است . لازم است با برنامه ريزي هاي فشرده تر گام هاي ...
***3 •مقدمه •ابزارهاي زيادي وجود دارد که متخصصان تغذيه ممکن است از آنها براي ارزيابي و کنترل وضعيت تغذيه اي گاوهاي توليده کننده ي شير فراوان استفاده کنند. ارزيابي و بررسي مدفوع يا کود، مي تواند اطّلاعاتي در مورد سلامت کلي، تخمير در سيرابي و عملکرد هضمي در گاوها به ما بدهد. گاوهاي بالغ فرصت زيادي براي مشاهده و بررسي مدفوع در آنها ايجاد مي کنند زيرا آنها تقريباً هر 5/1 تا 2 ساعت ...
***2 سنتر پيوت يکي از پيشرفته ترين دستگاه هاي آبياري باراني است . استفاده از اين دستگاه ها براي آبياري مزارع سابقه اي حدود 50 سال در دنيا دارد . در اين سيستم ها يک دکل مرکزي در وسط مزرعه نصب شده ومجموعه اسپن ها حول آن در يک مسير دايره و يا نيم دايره دوران مي کنند در انتهاي هر اسپن يک برج وجود دارد . هر برج داراي يک الکتروموتور ، دو گيربکس و دو چرخ در طرفين خود مي باشد . اسپن ها ...
***2 دسته اول_ روشهاي حجمي در اين دسته از روشها قسمت غير چرب شير در اسيد سولفوريک حل شده و قسمت چرب پس از سانتريفوژ کردن در ستون مدرجي اندازه گيري مي شود. روشهاي حجمي بعلت سرعت در عمل در آزمايشهاي روزانه بکار ميروند. مهمترين و متداولترين روشهاي حجمي عبارتند از: روشهاي Gerber و Babcock ***3 دسته دوم_ روشهاي وزني در اين روشها چربي شير بوسيله انحلال در يک ماده حلاله چربي استخراج مي ...
***3 •فشردهسازي (Compression)، پردازشي است که با حذف اطلاعات اضافي، دادهها را به علايم ديجيتالي کاهش ميدهد. اين پردازش بسته به پهناي باند مورد نياز براي انتقال دادهها و ميزان فضاي ذخيرهسازي، آن را کاهش ميدهد. اطلاعات ديجيتالي را ميتوان در هر نوعي که باشد، فشرده کرد. کاهش پهناي باند مورد نياز امکان انتقال دادههاي بيشتري را در يک زمان واحد ميدهد. فشردهسازي را ميتوان به ...
***2 انرژی باد : دید کلی باد پیوسته جزء کوچکی از تابش خورشید که از خارج به اتمسفر میرسد، به انرژی باد تبدیل میشود. گرم شدن زمین و جو آن بطور نامساوی سبب تولید جریانهای همرفت (جابجایی) میشود و نیز حرکت نسبی جو نسبت به زمین سبب تولید باد است. با توجه به اینکه مواد قابل احتراق فسیلی در زمین رو به کاهش است، اخیرا پیشرفتهای زیادی در مورد استفاده از انرژی باد حاصل شده است. ***3 ...
***4 ساختار دورشتهای نردبان مانندی که مجموعهای از بازهای آلی و پلههای نردبان اتصالهای دوگانه و سهگانه بازهای آلی و حامل ژنهای موجود زنده است. قدرت همانندسازی داشته و از قابلیت جهت یا موتاسیون نیز برخوردار میباشد. ژنتیکی یک موجود زنده یک اندامک مانند میتوکندری یا یک ویروس است. قطعهای از DNA که در تولید یک زنجیره پلی پپتیدی دخالت دارد. هر ژن لوکوس یا جایگاه معینی را در ...
***3 vپنیر پیتزا ، امروزه بعنوان یکی از محصولات کاربردی مهم در صنایع غذایی مخصوصاً پیتزا محسوب می شود. vپنیر پیتزا یکی از انواع پنیرهای پرچرب بوده که این خصوصیت پر چرب بودن ، استفاده از آن را جهت حفظ سلامتی مصرف کننده محدود کرده است. vدر 15 سال گذشته تجارتی کردن تولید پنیرهای کم چرب در سراسر جهان بطور چشمگیری افزایش یافته است. vرهنمودهای رژیمی و تمایل به مصرف تولیدات کم چرب ، ...
***3 روغن سرخ کردنی مناسب برای استفاده صنعتی باید در مقابل اکسیداسیون مقاوم بوده، نقطه دود بالائی داشته، در هنگام سرخ کردن کف زیادی تشکیل نشده، نقطه ذوب پائین، بدون طعم و بو، دارای ارزش تغذیه ای خوب و عملاً فاقد اسید های چرب ترانس باشد ***4 Òدر حال حاضر در اروپا روغنهای تصفیه شده کلزا، کلزای نیمه هیدروژنه، مخلوطهای پالم با کلزا یا سویا و پالم اولئین یا سوپر اولئین روغنهای ...
***3 تاریخچه برنج برنج از محصولات زراعی قدیمی است قدمت کشت آن در آسیا بالغ بر7000سال می باشد مبدا اصلی آن هند،بنگلادش ، تایلند و ویتنام ومرکز اولیه آن احتمالاً جنوب چین می باشد. کشت برنج در ایران به حدود 400سال قبل از میلاد برمی گردد . درمناطق بابل وشوش کشت می شده. ***4 مشخصات گیاه شناسی برنج گیاه یک ساله برنج به خانواده گندمیان (Poaceae) و جنس اوریزا (Oryzae) تعلق دارد. دارای ...
***2 }مقدمه تعریف شربتها ی قندی بخشی از شیرین کننده های طبیعی هستند که امروزه استفاده فراوانی در تولید محصولات غذایی و حتی دارویی دارند . ***3 }شربت خرما }خرما میوه ای قدیمی است . چربی کمی دارد . بعلت مقادیر ناچیز سدیم بیماران مبتلا به فشار خون بالا با مصرف آن مشکلی نخواهند داشت . ***4 }شربت یاکون اکثر ریشه ها و غده های گیاهی کربوهیدرات ها را به صورت نشاسته ذخیره می کنند ، گیاه ...
***2 سنجش واکنشهای ایمنی در بدن یک وجود زندهی خونگرم در صورت تزریق یک پاتوژن گیاهی نظیر ویروس، باکتری یا قارچ عامل بیماریزای گیاهی به درون سیستم گردش خون جانوارانی نظیر موش و یا خرگوش و به دنبال آن تحریک سیستم ایمنی بدن جانور به تولید آنتیبادی اختصاصی علیه این پاتوژن میباشد. روشهای ایمنیسنجی بر پایهی آزمایشات ایمونولوژی و سرولوژی استوار است. سرولوژی به معنی واکنشهای ...
***1 بیماری های قلبی: Angina pectoris الف) آنژین ایسکمی متناوب بافت میوکارد ، کار وارده برقلب از اکسیژن عرضه شده بیشتر است تامین انرژی از راههای بی هوازی ، تامین متابولیت هایی نظیر اسید لاکتیک، تحریک گیرنده های حس درد علائم : درد و احساس فشار زیر جناق سینه و منتشر به گردن و بازوی چپ انواع آنژین : )Stable( 1) آنژین کلاسیک علت کمبود اکسیژن تصلب شرایین فاکتورهای تشدید کننده : خوردن ...
***1 این غده از دو قسمت قشری و مرکزی تشکیل شده قسمت مرکز ی ادامه سیستم سمپاتیک بوده وترشح اپی نفرین و نوراپی نفرین را برعهده دارد فعال می شود ACTH قسمت قشری با رسیدن باعث فعال شدن انزیم کلسترول استراز می گردد و بنابراین میزان تبدیل کلسترول به پرگننولون ACTH افزایش می یابد . پرگننولون ماده پیشتاز در سنتز گلوکوکورتیکوئید ها ، مینرالوکورتیکوئیدها و استروئیدهای جنسی است از 39 اسید ...
***1 اثر بر مرکز کنترل درجه حرارت بدن در هیپوتالاموس و کاهش دمای بدن ( اثر ضد تب ) کنترل دردها و التهابات کم تا متوسط نظیر سر درد ، دندان درد و ... دردها و التهابات استخوانی ( آرتریت و آرتروز ) مهار تجمع پلاکتی تنها با داروی آسپرین دیده می شود کمک به بسته شدن مجرای شریانی در نوزادان کاهش درد وانقباضات رحمی در دوران عادت ماهیانه ( دیسمنوره) عوارض :اختلالات گوارشی شامل التهاب ، ...
***3 اجزاء خاص پروتئینی هستند که اثرات مثبتی بر شرایط یا عملکردهای بدن مصرف کننده داشته و نهایتاً خواص سلامت بخشی را اعمال می نمایند . خوردن چنین پپتیدهایی بر عملکرد دستگاه گوارش ، سیستم ایمنی ، دستگاه عصبی و قلب اثرات مثبتی را بجای می گذارند این اثرات سلامت بخش به نوع و ترتیب قرار گیری اسیدهای آمینه پپتیدهای مختلف بستگی دارد . بطوریکه برخی از این پپتیدها خواص ضد میکروبی ، آنتی ...
***3 تا ریخچه مرکبات ازقرون گذشته وگویا بوسیله پرتقالیها به ایران آورده شده ودر ابتدا درجنوب که محیط مناسبی برای رویش آن به شمار می رود کاشته شده و از این جهت نام پرتقال را بروی یکی از گونه های آن گذاشتند. اکنون کشور ایران در مقام هفتم تولید مرکبات در جهان است. بومی قسمت های جنوب شرق آسیا و کشورهای چین و اندونزی و مالزی است. ***4 مشخصات مرکبات مرکبات از راسته granilas وتیره ...
***4 مقدمه: میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) یکی از مهمترین گونه های پرورشی میگو میباشد پراکنش جغرافیایی آن به صورت بومی در آبهای اقیانوس آرام و سواحل مکزیک ، آمریکای جنوبی و مرکزی است ناحیهای که درجه حرارت آب اقیانوس در تمام طول سال بالاتر از 20 درجه سانتیگراد میباشد (ویبان و سویینی ،1991). نسبت به شوریهای مختلف تحمل خوبی داشته و رشد بالایی نیز دارد. در مقابل بیماریهای ...
***3 ¡علف هرز سوروف و ارزن(دم روباهی) جزء سمج ترین و خطر ناکترین علف های هرز در جهان محسوب می شوند.(Holm ¡et al.,1977) ¡بعلاوه سوروف جزء علف های هرز سمج در یونان و مشکل جدی در مزارع ذرت در انتاریو می باشد.Bosnic and Swanton.,1977)) ***4 گیاهان پوششی مثل لگوم ها، باعث کنترل علف های هرز و افزایش عملکرد دانه می شوند.گیاهانی مثل چاودار باعث کاهش معنی داری در تراکم و بیوماس گونه های ...
***2 n 1-فصل اول آب در طبیعت 1-1- مقدمه nدر قرآن کریم آمده است: «من الماء کل شیء حی» یعنی: همه شی ها از آب زنده اند. n آب مهمترین ماده شمیمیایی است n در قرن جاری منابع آب شیرین از چاههای نفت با ارزش تر خواهند بود. n 80% سطح زمین از آب پوشیده شده است. n 97% از آب های موجود شور هستند. n2% از آب های جهان به صورت یخ های قطبی هستند n 1% آب جهان شیرین و قابل استفاده است ***3 n2-1- ...
***2 مقدمه: درک طبیعت توسط انسان درکی غریزی و درونی است. آلودگی فزاینده انسان امروز به زندگی در فضاهای محدود و نازیبای شهری، اگر نگوئیم احساس آدمی را نسبت به جلوههای طبیعی از بین میبرد، حداقل تا حد زیادی میتواند آن را ضعیف سازد. عشق به طبیعت و پرورش گیاهان و احداث باغ در ایران پدیدهای است که از لحظهای که مردم وارد تمدن کشاورزی شدهاند با آنان همراه بوده و ریشه در اندیشه و ...
***2 •چکیده: •بدلیل آنکه بسیاری از ساختمان های متداول در اکثر نقاط ایران، ساختمان های مصالح بنایی و مختلط میباشند و اکثر این سازهها طوری ساخته میشوند که در برابر بارهای زلزله مقاومت بسیار کمی دارند لذا در این سمینار انواع روشهای مقاومسازی ساختمانهای با مصالح بنایی و مختلط مورد بررسی قرار گرفته است. در انتخاب روشهای مقاومسازی سعی بر آن بوده است که آسانترین روشها که در ایران ...
***2 مقدمه ملات مخلوطی است از یک ماده چسبنده و یک ماده پر کننده که به صورت فیزیکی و شیمیایی می گیرد و سفت و سخت می شود. ملات ها از نحوه گیرش و واکنش های شیمیایی می گیرد و سفت و سخت می شود ملات ها از نحوه گیرش و واکنش های شیمیایی به دو دسته و یا گروه ، ملات های هوایی و آبی تقسیم بندی شد. ملات های سیمانی هستند که ماده چسباننده آن ها سیمان و ماده پرکننده آن ها مواد سنگی از جمله ...
کارشناسی ارشد شیمی تجزیه-3واحد ***2 Chemical Separation مقدمه در تمام روشهای تجزیه ایی یکی از مباحث مهم اندازه گیری سیگنالی است که مستقیما به غلظت گونه بخصوصی در نمونه اصلی ربط پیدا کند. این ایده ال است!!! چرا؟ ***3 چون 1-روش های تجزیه ایی بسیار کمی وجود دارد که بقدر کافی انتخابی باشد. 2-آنالیت معمولا به مقدار کافی جهت اندازگیری در نمونه وجود ندارد. بنابرین پیش تغلیظ و جداسازی ...
***2 مقدمه نزدیک به یکصد سال پیش نخستین محصول فولاد در ایالات متحده بوسیله کنورتوربسم ربدست آمد. این کنورتور وسیله ای بود که در آن هوا بدرون آهن خام( مذاب) پرکربن دمیده می شد وناخالصی ها اکسیده می شدند. این دستگاه بوسیله هنری بسمر توسعه پیدا کرد ونخستین باردرسال1864درمیشیگان مورد بهره برداری قرارگرفت . درایام مستعمراتی سابق از کوره های بلند کوچک برای تولید آهن استفاده می کردند. ...
***3 مقدمه آلیاژهای مقاوم در مقابل سایش از نقطه نظر سایشی و چقرمگی به چند گروه تقسیم می گردند: 1-فولادهای کم آلیاژی 2-فولادهای مارتنزیتی با کرم بالا 3- چدن با کرم بالا 4- فولادهای آستنیتی منگنزی ***4 مقدمه راه حل کلی برای اصلاح مقاومت سایشی مواد بالا بردن سختی آنها بوده که معمولا با کاهش چقرمگی همراه است. فولاد آستنیتی منگنی در سال 1800 توسط هادفیلد معرفی شد ودر کاربردهای مختلف ...
***2 مقدمه محبوبیت ورزش تفریحی غواصی، فیزیولوژی بدن انسان را به یک مبارزه منحصربفرد فرا می خواند. گذشته از اثرات دمای آب، بدن باید اثرات محیط پرفشار را تحمل کند. محیطی که دارای فشاری بیش از سطح دریاست، چنین محیطی فشار گازها را در سینوس ها، مجاری تنفسی، مجاری گوارشی و گازهای محلول در مایعات بدن، افزایش می دهد. از جمله سیستم های بسیار مهم در غواصی، سیستم تنفسی می باشد که در این ...