***3
üروشهای نگهداری مواد غذایی
üالف)روشهای فیزیکی
در نگهداری مواد غذایی به روش فیزیکی از گرما ، سرما و تشعشع استفاده می شود.
üب)روشهای شیمیایی
***4
üاشعه دهی(Irradiation )
üاشعه دهی مواد غذایی نوعی فرآیند «سرد» برای نگهداری غذا محسوب می شود.
üاشعه دهی مواد غذایی نوعی روش فیزیکی برای فرآوری محسوب می شود که شامل قرار دادن ماده غذایی بسته بندی شده در برابر اشعه های گاما، اشعه X و الکترون می باشد.
***5
üمزایای اشعه دهی
Jافزایش زمان نگهداری محصولات ریشه ای
Jضدعفونی کردن ادویه ها، میوه ها و غلات
Jکاهش میکروارگانیسمهای عامل فساد
Jتاخیر در رسیدن میوه ها
Jبهبود خصوصیات حسی مواد غذایی
Jتخریب یا کاهش میکروارگانیسمهای بیماریزای غیرقابل اجتناب به ویژه عوامل آلوده کننده مواد غذایی خام با منشا حیوانی
***6
üدوز جذب شده
میزان تغییرات فیزیکی و شیمیایی ایجاد شده به هنگام قرار گرفتن مواد غذایی در برابر اشعه پرانرژی از طریق انرژی جذب شده اندازه گیری می شود.