***2
•تعریف ASEPTIC
•پر کردن بسته های استریل با محصولات استریل شده .
•کلمه آسپتیک از کلمه یونانی SEPTICOS گرفته شده که معنی آن عدم وجود آنزیم های فاسد کننده است ،به این مفهوم که ماده مورداستفاده در بسته بندی خواص مکانیکی مطلوب برای جلوگیری از نفوذ گازها ویا مایعات غیر مجاز را داشته باشد .
***4
فواید تکنولوژی بسته بندی ضد عفونی شده :
•در این سیستم انواع مختلف مواد و ظروف بسته بندی با ابعاد و اندازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند .
•در این روش با استفاده از دمای بالا و زمان کوتاه محصول مرغوب تری به دست آمده تا زمان ماندگاری مواد غذایی افزایش یابد .
•در مبدلهای حرارتی از نوع آسپتیک سطح حرارتی وبرودتی زیادتر است بنابر این قادر است انتقال حرارتی زیادتری ایجاد کند .
***5
•بررسی سیستم ضد عفونی شده :
عملکرد ضد عفونی شده موارد زیر را شامل می شود :
.1استریلیزاسیون محصولات غذایی قبل از پر کردن ظروف .
.2استریلیزاسیون مواد بسته بندی و ظروف وسیستم بسته بندی قبل از پر شدن .
.3استریلیزاسیون تاسیسات ضد عفونی کننده قبل از عمل واحد UHT، خط تولید محصولات استریل هوا و گازها ،دستگاههای پرکننده ماشین آلات ومحوطه وابسته.
.4نگهداری تاثیرات حاصل از استریلیزاسیون در سیستم کلی در طول عملکرد.
نکته :گرم کردن و سرد کردن در مرحله استریلیزاسیون فرآورده باید با سرعت هر چه ممکن اعمال شود تا بهترین کیفیت حاصل شود .