***3
•مقدمه
زراعت چغندر به روش سنتی و نیمه مکانیزه پرهزینه میباشد بطوریکه عملکرد 25_30 تن ریشه در هکتار معادل هزینه های تولید میباشد. از این رو باید کمیت و کیفیت تولید بالا برده شود تا زراعت این محصول توجیه اقتصادی داشته باشد .
***4
•انتخاب زمین مناسب
خاکهایی که ساختمان متوسط و عمیق دارند برای کشت مناسب هستند . در خاکهایی با شوری کم یا ( لب شور ) نیز میتوان کشت کرد .
خاک های سبک و خیلی سنگین مناسب نمیباشند .
***5
•تناوب
چغندر گیاهی وجینی است که باعث کم کردن تراکم علف های هرز میشود و حاصلخیزی خاک را بهتر میکند .
برای کم کردن علفهای هرز ، آفات و بیماریها باید در کشت تناوب را رعایت کرد .در یک قطعه زمین هر 3 سال یکبارچغندر کشت شود اگر هر 5 سال کشت شود مناسبتر است .
( غلات ، غلات ، چغندر ) ( چغندر، غلات ، گیاه علوفه ای)
سفارش میشود باقیمانده گیاه به خاک اضافه شود .
***6
•کود دهی
•برای تعیین نیاز کودی باید خاک مورد آزمایش قرار گیرد. (فسفر ، پتاس ، ازت و کودهای کم مصرف )
***7
کوددهی باید از مصرف زیاد کود ازت به خصوص پس از گذشت 60 روز از رشد گیاه خود داری کرد .
یک سوم کود ازت قبل از کاشت و یک سوم دیگر پس از تنک کردن و یک سوم باقی مانده را در زمان 6-8 برگی شدن باید مصرف کرد .
کودهای فسفره و پتاسه را باید در عمق خاک قرار داد