***4
ویژگی های فرآیند و نکات فنی
§تولید گلوکز :
.1روش شیمیایی تکنولوژی ساده و ارزان
.2روش آنزیمی غیر قابل دسترس و گران
§اساس فرایند تولید گلوکز از نشاسته به روش شیمیایی
هیدرولیز نشاسته در حضور اسید و درجه حرارت بالاو فشار بالا
***8
آماده سازی محلول نشاسته
§نشاسته در مخزن در آب کاملا حل شده بعد از آماده شدن توسط پمپ به تانک اسید زنی هدایت می شود غلظت این محلول توسط بومه سنج اندازه گیری می شود .
درجه بومه 20
***9
اسید زنی
§در تانک اسید زنی به محلول نشاسته ، اسید کلریدریک 2٪ نرمال اضافه می گردد و توسط همزن مخلوط می گردد و PH محلول به 2/2-1/5 می رسد .
PH 1/8-2/2
***10
هیدرولیز
§در داخل کنورتور صورت می گیرد ، در این مرحله محلول نشاسته اسیدی حرارت داده می شود تا عمل هیدرولیز صورت گیرد و گلوکز حاصل گردد.
حرارت این مرحله 145-143 درجه سانتی گراد میباشد
مدت زمان توقف در این مرحله 15 دقیقه است
***11
هیدرولیز نشاسته با اسید
شاسته از 2 نوع پلیمر تشکیل یافته است :
ترکیب خطی آمیلوز و ترکیب انشعابی آمیلوپکتین .
هیدرولیز نشاسته با کاتالیست های اسیدی به طور کلی شامل شکست در هر دو انشعاب(1→4) α و (1→6) α برای رسیدن به اجزائی با وزن ملکولی پائین تر است . . برای تولید شربت گلوکز هیدرولیز جزئی انجام شده و محصول حاصل شامل مخلوطی از دکستروز و مالتوز می باشد . البته ترکیبات هیدرولیز شده متفاوت بوده و بستگی به واکنش های انجام گرفته دارد . این درجه از هیدرولیز را معادل دکستروز( DE) می گویند .
میزان قندهای احیا شده تولیدی در طی تبدیل نشاسته به شربت نشاسته را می گویند