***2
ساختمان کامپیوتر
پردازنده : قلب هر سیستم کامپیوتری است بطوریکه کامپیوترها را اغلب بنام پردازنده آن می شناسند پردازنده های معروف مربوط به شرکت Intel می باشند .
پردازنده ها با شماره هایی مشخص می شوند ، اجرای دستور العملها و پردازش داده ها ،امکاناتی که هر کدام از پردازنده ها ارائه می دهند از قبیل : سرعت ، ظرفیت حافظه ، و جنبه های دیگر با هم متفاوتند .
پردازنده های 8086، 80186، 80286،80386،80486،از پردازندههایی هستند که قبلاً مورد استفاده قرار می گیرند . که با ورود نسل جدید پنتیوم – پنتیوم پرو از دور خارج شدند .
***3
ریز پردازنده ها :
16 بیتی : 80286،80186،8086،
32 بیتی : 80486، 80386،
وظیفه پردازنده ها :
واکشی دستور بعدی : قرار دادن آن در صف اجرا و بازسازی شمارنده برنامه
روکشانی دستور : ترجمه و واکشی علوندهای آن حافظه
اجرای دستور : انجام محاسبات مورد نیاز ، ذخیره در حافظه ثبات ، تغییر وضعیت فلگ های متصل به پردازنده
***4
پردازنده به 2 بخش تقسیم می شود :
واحد محاسبه و منطق (ALU)
واحد کنترل (CU)
ALU : عملیات محاسباتی ، منطقی و شیفت را انجام می دهد .
CU : دستورات و داده ها را دریافت کرده و آدرس را برای ALU رمز گشایی می کند .
گذرگاه داده و آدرس : گذرگاه داخلی ( داخل پردازنده ) مجموعه ای اگزسیم ها موازی است که داده ها را بین بخش های مختلف پردازنده انتقال می دهد .
***5
ثبات
: در داخل پردازنده مرکزی حافظه های سریعی بنام ثبات ها وجود دارند که مستقیماً به واحد کنترل و واحد محاسبه و منطق متصل هستند چون دستیابی به ثبات ها سریع تر از دستیابی به حافظه است و دستوراتی که فقط از ثبات ها استفاده می شوند بسیار سریع تر از عملوندهای حافظه است . ( حافظه های 8،16،32، بیتی )
***6
ساعت : هر عملی که پردازنده انجام می شود باید توسط یک ساعت داخلی همگام شود مگر چرخه ساعت یا ماشین نام و برحسب میلیون چرخه در ثانیه است (MHZ)
که در اغلب پردازنده ها اصلی پنتیوم در MH 400 hsj .