مربوط به درس: مدیریت کتابخانه
***3
مدیریت در قدیم
***4
موضوع دانش مدیریت بخصوص هدایت و رهبری موضوعی است که همراه با زندگی اجتماعی انسان و حتی قبل از آن مطرح بوده است.
***8
سنگ نوشته ها و سندهای موجود نشان می دهد که در چین باستان،ایران کهن،مصر، یونان و روم مهارتهایی برای ایجاد هماهنگی و رهبری سازمانهای همگانی وجود داشته است.
***9
در سده های میانی و هنگامی که اروپا و زیر نفوذ کلیسا و در حال رکود بود، دانشمندان مسلمان ایرانی، هندی، عرب و اسپانیولی بر پایه اصول برابری برادری قوانین نظامی، قضایی، مالی، حکومتی و علمی خوبی تنظیم نمودند.
***11
مدیریت در فلسفه
افلاطون(348-427ق.م)
نظام اجتماعی مورد توصیه او جامعه ای است که آنرا مدینه فاضله نامیده اند. او در اینجا ویژگیهایی را که یک شهر ایده آل باید داشته باشد توصیف کرده است.
***12
وی جامعه را مانند بدن انسان به سه قسمت زیر تقسیم می کند:::::::::::::::::
:
1. سر که منظور از آن اداره کنند گان جامعه و زمامداران می باشد. این افراد به منزله ی قوه ی عاقله و اداره کننده کشور هستند.
2. قلب یا سینه : افلاطون سپاهیان و قوای نظامی را که حافظ امنیت جامعه هستند به سینه تشبیه می کند.
3. شکم: وی افرادی را که در تهیه ی نیازمندیهای مردم در کشاورزی یا صنعت کار می کنند و وسایل ادامه حیات مردم را فراهم می آورند به شکم تشبیه می کند.
تعادل میان این سه جزء همانطور که در انسان موجب سلامتی خواهد بود در اجتماع نیز از اساسی ترین ضروریات است و امکان نیل به عدالت را فراهم می کند.
***13
او در مورد مدیریت و رهبری در کتاب پنجم از جمهوریت می گوید: تا زمانی که فیلسوفان شهریار نگردند و یا شهریاران به روح و قدرت فلسفی مجهز نشوند و عظمت سیاسی با شکوه فلسفی در نیا میزد، شهر ها و دولت ها هرگز از پلیدی ها ایمنی نخواهند یافت و تا آن زمان هرگز نوع بشر روی رفاه و آرامش را نخواهد دید.