رشته : مدیریت( بازرگانی ، دولتی و ... )
تعداد واحد : 3 واحد
نام منبع : اصول حسابداری 1
مولف : دکتر ویدا مجتهد زاده
***3
فصل اول
هدف :
آشنایی با تاریخچه حسابداری، تعاریف و مفاهیم آن
***4
قرون وسطی
جمع آوری مالیات توسط فرمانروایان و انجام مخارج حکومت
در ایران خزانه دار و مستوفی ها حساب های دخل و خرج شاهانه را نکه می داشتند.
***5
اولین جرقه حسابداری دو طرفه
کتاب ریاضیات نویسنده لوکا پاچیولی کشیش ایتالیائی
سال انتشار1494
مشخصات :
عدم تمایز بین اموال شخصی مالک و سازمان تجاری
عدم توجه به صورت های مالی و نگهداری حساب دارائی های ثابت
***5
اولین جرقه حسابداری دو طرفه
کتاب ریاضیات نویسنده لوکا پاچیولی کشیش ایتالیائی
سال انتشار1494
مشخصات :
عدم تمایز بین اموال شخصی مالک و سازمان تجاری
عدم توجه به صورتهای مالی و نگهداری حساب دارائیهای ثابت
***6
ماهیت حسابداری
روشهای قراردادی که توسط انجمنهای حرفه ای یا اساتید تدوین شده و مورد قبول همگان قرار گرفته است
***7
اطلاعات حسابداری
ماده اولیه حسابداری است
اطلاعات مالی مربوط به مبادلات یک واحد تجاری که بر حسب پول بیان میشود
مشخصه اطلاعات:
مربوط بودن – به موقع بودن- صحیح بودن- قابل مقایسه بودن
***8
تعاریف حسابداری :
1 – فرایند تشخیص، اندازه گیری و گزارش اطلاعات اقتصادی که برای استفاده کنندگان اطلاعات مزبور امکان قضاوت و تصمیم گیری را فراهم سازد
2 – خدمتی که با فراهم کردن اطلاعات مالی مورد نیاز مدیران، پرداخت کنندگان مالیات و سایرین جهت تصمیم گیری آگاهانه انجام می پذیرد
3- فن تفسیر و اندازه گیری و توصیف فعالیتهای اقتصادی
4- فن ثبت، طبقه بندی، تلخیص و تفسیر اطلاعات مالی یک واحد تجاری
***9
برمبنای تعریف آخر مراحل حسابداری
1- ثبت: کلیه فعالیتهای مالی در دفتر روزنامه برحسب واحد پول ثبت میشود
2- طبقه بندی: اقلام ثبت شده در دفتر روزنامه به دفتر کل انتقال مییابد
3- تلخیص: گزارشهای مالی از جمله ترازنامه- صورت سود و زیان و صورت حقوق صاحبان سرمایه تشکیل میشود
4- تفسیر: اعداد صورت های مالی تجزیه و تحلیل قرار میگیرد
***10
چه کسانی از نتایج حاصل از سیستم حسابداری استفاده میکنند
1- درون سازمانی:
عمدتاً مدیران
و بعضا کارکنان
2- برون سازمانی:
اعتبار دهندگان
سرمایه گذاران
مراجع مالی و اقتصادی
سرمایه گذاران بالقوه