***3
System File
در یک سیستم عامل به ساختار کلی نامگذاری ، ذخیره سازی و سازماندهی فایل ها گفته می شود . سیستم فایل ها ، داده ها را به واحدهایی به نام Cluster تقسیم بندی می کنند . هر کلاستر می تواند فقط بخشی از یک فایل را نگه دارد . یک فایل ممکن است چندین کلاستر را به خود اختصاص دهد ،و مقداری فضای خالی در آخرین کلاستر بلا استفاده باقی بماند . کلاستر های کوچک می توانند داده های بیشتری در یک دیسک جای بدهند. اما کلاستر های بزرگ ، کارایی را بالا می برند (در کلاسترهای بزرگتر ، داده های بیشتری می تواند در هر کلاستر نگهداری شود .)اندازه کلاستر در اندازه دیسک سختی که کامپیوتر می تواند پشتیبانی کند نیز نقش دارد. سیستم فایل ها به دو دسته NTFS،FAT تقسیم میشوند.
***4
FAT File Allocation Table
Fat مخفف File Allocation Table ، جدول تخصیص فضا به فایل .این جدول توسط سیستم عامل نگهداری می شود تا فضای مورد استفاده برای ذخیره سازی فایل ها را مدیریت کند . این جدول وظیفه نگهداری فضاهای موجود در دیسک را بر عهده دارد تا سگمنت های خراب، علامت گذاری شوند و قسمت های مختلف یک فایل با یکدیگر مرتبط شوند . در واقع هنگام ذخیره داده ها روی دیسک سخت ، سیستم جهت دستیابی به کلاسترهای خالی با Fat مشورت کرده و هم در هنگام اجرا فایل ، Fat را جستجو می کند تا کلاسترهای مرتبط با آن را یافته و اطلاعات ذخیره شده در آن کلاسترها را بخواند . دو نوع Fat اصلی وجود دارد Fat 16 , Fat32 :
***5
FAT 16
این سیستم فایل یک سیستم فایل 16بیتی است .کلاستر های FAT بسته به مقدار فضای درایو است و Windows Xpکلاسترهای 64 بیتی را برای FAT 16پشتیبانی می کند.با این سیستم فایل حداکثر یک پارتیشن 4 گیگابایتی را میتوان تقسیم بندی کرد .