***3
لینوکس چیست؟
لینوکس به خودی خود، یک هسته (Kernel) است. هسته، بخش اصلی سیستم عامل را تشکیل میدهد که کار آن کنترل دادهها، مدیریت حافظه، سختافزار، ورود و خروج دادهها و تمامی موارد اصلی سیستمعامل میباشد. همانطور که گفتم، لینوکس به خودی خود سیستمعامل به شمار نمیرود، بلکه با استفاده از ابزارهایی که پروژه گنو (GNU) برای آن تولید کرده است، تبدیل به یک سیستمعامل کامل میشود (به همین دلیل است که لینوکس را معمولا گنو/گنو/لینوکس یا GNU/Linux مینامند) .از نظر فنی، گنو/لینوکس را میتوان نمونه بازمتن و آزاد سیستمعاملهای خانواده یونیکس نامید. زیرا بر اساس استاندارد GNUپیاده سازی شده و کاملا با آن سازگار است. بنابراین گنو/لینوکس را میتوان نواده سیستمعامل پرسابقه و مستحکم یونیکس دانست که البته خواص خوب آنرا نیز به ارث برده است.
***4
همانطور که می دانید لینوکس دارای توزیع های مختلفی است و هر توزیع بنابر کارایی و شیوه کار کاربرانی را به خود جذب می کند. در این مقاله به معرفی 10 لینوکس محبوب بین کاربران می پردازم
***5
Ubuntu -1
Ubuntu بر مبنای میز کار Gnome طراحی شده و در آن فایرفاکس و Open Office به کاربر ارایه گردیده است . آخرین نسخه آن Ubuntu7.0.4 با نام آهوی چابک ( Feisty Fawn ) منتشر گردیده و برنامه مدیریت نصب برنامه ها در آن ( ATP ) قادر به شناسایی و نصب بسته های دبیان است .
اوبونتو دارای ویرایش های دیگری مانند : Kubuntu ، Xubuntu و Edubuntu می باشد وبرای کاربردهای کلاینت و سرور، محیط های 32 و 64 بیتی عرضه گردیده است.
***6
open suse
درسال 1992 چهار مبتکر آلمانی طرح لینوکسی Suse را پایه ریزی کردند و نسخه 4.2 در سال 1996 ارائه شد که برنامه مدیریت سیستم YAST به آن اضافه گردیده بود که تا به امروز در این لینوکس از آن بهره می گیرند.
درسال 2003 این توزیع توسط شرکت ناول خریداری شد و تحت عنوان اپن سورس ،SLES برای کاربرد های دسکتاپ و سرور ارایه شد . این توزیع هم به مانند اوبونتو هم بامیزکار GNOME و هم KDE ارائه می گردد.
آخرین نسخه SUSE ، Open Suse 10.3 می باشد که توزیعی بسیار قوی می باشد. برخی طرفداران لینوکس بزرگترین نقطه ضعف این توزیع را سیاست های تجاری ناول در رابطه با برخی شرکت های مخالف اپن سورس مانند مایکروسافت می دانند.
Software und System Entwicklung