نام درس :آزمایشگاه میوه گرمسیری
***3
کارامبولا با نام علمی Averrhoa carambola L. از خانواده Oxalidaceae است و به Star Fruit یا میوه ی ستاره ای
معروف است. در کامبوج به نام spu ، در لائوس nak fuang ، در ویتنام khe ta یا khe و در سیلان و هند kamaranga خوانده می شود.
***5
مشخصات گیاه شناسی:
درختی است که به ارتفاع 6 تا 9 متر و به ندرت 14 متر میرسد، شاخه ها پراکنده، میوه 6 تا 15 سانتیمتر طول و 9 سانتیمتر پهنا دارد .
میوه آن به رنگ سبزروشن است ، وقتی می رسد پوست آن به رنگ زرد تغییرمی کند وقسمت نوک آن رنگ قهوه ای می باشد پوست میوه نازک ، شفاف و زرد رنگ ، مغز آن ترد و آبدار است. برش عرضی میوه، ستاره ای شکل می باشد
***6
برای بریدن این میوه، آن را به صورت عمودی روی سطحی قرار می دهند و به کمک یک چاقوی تیز پوسته ی قهوه ای رنگ هر لبه ی ستاره را بر
می دارند.
سپس میوه را به سمت پهلویش می خوابانند و آن را برش می دهند.
***7
سپس میوه را به سمت پهلویش بخوابانید و آن را برش می دهند.
دانه های را که روی میوه رااز روی آن جدامی کنند.
حالا می بینید که هر برش آن به اندازه ی یک ستاره ی واقعی زیبا است.
***8
و میوه در حالت نارس کمی ترش و دارای اسید اگزالیک است، ولی در زمان رسیدن کمی شیرین میشود ( مقدار قند آن از 40% تجاوز نمی کند )
مقدارکمی سدیم واسید وهمچنین ویتامین آ و سی نیزدارد
دارای تعدادی بذر طویل به طول 6 تا 12 میلیمتر و گاهاً بدون بذر می باشد.
میوه بزرگ ، پره دار و زینتی است و درخت مرتب بدون گرده افشانی میوه میدهد.