***3
ابتدا به بررسی کلیات هیدراتاسیون در ورزش می پردازیم و سپس در رشته های ورزشی مختلف این پدیده را بررسی می نماییم
***5
مواد مغذی به 6 دسته تقسیم شود :
کربوهیدرات
چربی
پروتئین
ویتامین ها
مواد معدنی
آب
***7
•آب
•مهمترین ماده غذایی است.نرسیدن آب به بدن به مراتب خطر مرگ بیشتری نسبت به محرومیت از سایر مواد غذایی به همراه دارد.
•
•مهم ترین اعمالی که آب انجام می دهد انتقال و واگذاری مواد به بافت های گوناگون بدن , تنظیم حرارت بدن و حفظ فشار خون برای عملکرد مناسب قلبی عروقی است .
***8
•آب
•بسته به سن ، جنس و و توده بدنی 40 تا 70 درصد وزن بدن است.
•
•آب بدن شامل دو بخش است :
•
•درون سلولی
•
•خارج سلولی
***11
•تعادل آب در ورزش
•هنگام ورزش دفع آب افزایش می یابد که بستگی به میزان تبخیر عرق دارد.
•
•در عین حال یک فرد 70 کیلوگرمی در طی یک ساعت تمرین سنگین ممکن است با مصرف 245 گرم CHO 146 میلی لیتر آب در داخل بدن تولید کند در حالی که همزمان دفع عرق می تواند بیشتر از 1500 میلی لیتر باشد.
•میزان تعریق در ورزش بستگی به دمای محیط , اندازه محیط و میزان سوخت و ساز دارد.
***12
•نقش فعالیت بدنی و عوامل محیطی
•تعریق زیاد سبب از دست رفتن آب
•شدت فعالیت ، دمای محیطی و رطوبت آن ، تعیین کننده میزان از دست رفتن آب در حین ورزش
•اندازه گیری وزن بدنی روشی مطمئن برای ارزیابی میزان از دست رفتن آب بدن در حین ورزش یا استرس گرمایی
***13
•تعادل آب در ورزش
•چنانچه جایگزینی مایعات به اندازه کافی صورت نگیرد , تحمل ورزشکار در فعالیت های بلند مدت به دلیل دفع آب از طریق تعریق کم خواهد شد, باعث عدم تحمل تمرین طولانی و فشار ناشی از گرما خواهد شد.
•اگر دوندگان استقامتی به اندازه یک درصد از وزن بدن خود آب از دست دهند , 2 درصد از سرعت آنها کم میشود . به طور مثال اگر دونده 10000 متر ، در 35 دقیقه 4درصد آب از دست بدهد 2 دقیقه و 48 ثانیه به رکورد او اضافه می شود.
•کاهش آب بدن باعث کاهش حجم پلاسما , کاهش جریان به عضلات , کاهش فشار خون و افزایش ضربان قلب خواهد شد .