***3
22 درصد قند و ریشه عمیق و منشعب ----- جد
nتیپ علوفه ای ---- درصد قند کم و عملکرد بالا ----- بیشتر غده در بیرون خاک
1- کروی تمام غده
n2- غلطکی یا استوانه ای بیش از نصف
n3- دوکی 2/3 غده بیرون از خاک
اول رشد برگ ها بعد از سه ماهگی ریشه زیاد
هشت روز 20 سانتی متر
n6 تا 8 برگی 200 سانتی متر
***4
nدوایر چغندر قند 8 حداکثر 12
nعلوفه ای 3 تا 5 عدد
برگ به فرم طبقه ای با زوایای متفاوت نور
شاخص سطح برگ بالا 4 تا 9
دوام سطح برگ بالا
کوتین برگ تبخیر میکروارگانیسمها
نور + دی اکسید کربن + 18 تا 20 درجه 10 گرم در روز هیدرات کربن
***6
مهمترین کشورهای تولید کننده
درجه اول اروپایی
آلمان، اتریش، اسپانیا، انگلستان، بلژیک، بلغارستان، پرتغال، دانمارک، روسیه، رومانی، سوئد، سوئیس، فرانسه،
مهمترین کشورهای تولید کننده آسیایی
ایران ترکیه ، ژاپن ، کره، هند
40% قند دنیا از چغندر قند و60% بقیه از نیشکر
مهمترین کشورهای تولید کننده آفریقایی
الجزایر، تونس، مراکش
در مقیاس جهانی عملکرد شکر برداشت شده
***9
طول ریشه 20-50سانتی متر تحت تاثیر محیط عملیات زراعی و تیپ های مختلف
محل ذخیره قند سلولهای پارانشیمی بخصوص اطراف آوندها
نفوذ ریشه ها تا عمق 2 متر
تجمع قند :
بیشترین مقداردربیشترین قطر کمترین مقدار در طوقه و گردن
***11
nEpicotyl طوقه بیرون از خاک جوانه های برگ 20 تا 30 درصد درصد قند کمتر قطع ازت – اسید آمینه –قند اینورت
n2- Hypocotyl گردن برگ آخر تا ریشه جنبی زیر خاک
n3- غده دو شیار کم و بیش عمیق و متقابل ریشه جانبی 40 تا 50 سانتی متر جذب آب و عناصر
n4- انتهای ریشه ---- 1 سانتی متر ------ جذب 200 سانتی متر