***2
مقد مه :
پس از گندم ، برنج مهمترین محصول زراعی به حساب می آ ید و نقش مهمی درتغذیه مردم جهان دارد و پس از
گندم ، بیشترین سطح زیرکشت را به خودش اختصاص
داده است .
دراین زراعت عواملی زیان آور وجود دارد که عملکرد
را در برنج تحت تا ثیر قرارمی دهد و از عوامل زیان آور در زراعت برنج می توان آفات ، بیماریها ، کمبودها
و علفهای هرز را نام ببریم که نقش عمده ای در کاهش
محصول برنج ایفا می کنند .
***3
واز آنجائیکه تولیدات داخلی جوابگوی مصرف داخلی
نیست دولت به اجبار اقدام به واردات برنج کرده است
وبا توجه به افزایش سالیانه جمعیت و ا فزایش نیاز مردم ، شناخت این عوامل زیان آور ومبارزه با آنها امر اجتناب ناپذیر است که یکی از این عوامل زیان آور بیماری بلاست برنج است .
***4
بیماری بلاست برنج
Blasst Disease Of Rice
نام بیماری ، بلاست برنج یا گردن پوسیده
است که درگیلان معروف به پر (Rotten neek )
سوز یا گل خشک است که مهمترین بیماری برنج در
سراسر جهان است
***5
خسارت بیماری :
این بیماری بعلت انتشار وسیع و تاثیر مخرب آن در شرایط
مناسب ،بیماری اصلی برنج بوده و مورد توجه است و میزان کاهش محصول به زمان آلودگی بستگی دارد . یعنی هر چه
آلودگی زودتر صورت بگیرد خسارت بیشتر است ویا اگر بلاست برگ بیشتر باشد خسارت در مراحل بعدی بیشتر است .
گیاهچه های برنج درمرحله پنجه زدن اغلب کاملا از بین می
روند و در مورد کاهش محصول در اثر بلاست برگ نیز کوششهایی شده است و تحقیقات نشان داد که بلاست برگ سبب کوتولگی بوته ها ، کاهش محصول خوشه های کامل و وزن هزاردانه و وزن شالی می شود .