***4
هدف
از آنجائیکه شیر و فرآورده های لبنی از اهمیت غذایی بسیار بالایی برخوردار هستند و مصرف فرآورده های لبنی در گروه های سنی مختلف لازم می باشد پس سالم بودن و عاری بودن از هرگونه آلودگی و سموم قارچی در این فرآورده ها بسیار حائز اهمیت است و از آنجا که سموم قارچی مانند آفلاتوکسین ها دارای اثرات سمی سرطانزایی ، جهش زایی و ناقص الخلقه زایی می باشند و از جمله خطرات بالقوه برای سلامتی جامعه محسوب می شوند پس در اینجاست که لازمه توجه و تحقیق در رابطه با این موضوع برای حفظ سلامتی جامعه و جلوگیری از ضررهای اقتصادی روشن می گردد.
***5
بر اساس گزارشات سازمان FAO سالیانه 20 %از محصولات غذایی تولید شده در دنیا توسط سموم قارچی آلوده می شوند که در این آلودگی آفلاتوکسین ها سهم بیشتری نسبت به سایرسموم دارند و همچنین میزان زیان های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده و خسارات وارده به محصولات کشاورزی آمریکا در هر سال 100 میلیون دلار اعلام شده است.
***6
مقدمه و تاریخچه :
مایکوتوکسین ها متابولیتهای ثانویه قارچها هستند که دارای اثرات سمی ، سرطان زایی و ناقص الخلقه زایی می باشند .
واژه مایکوتوکسین از لغت یونانی Myke به معنی قارچ و لغت Toxin به معنی سم گرفته شده است. آفلاتوکسین ها مایکو توکسین هایی هستند که توسط دو نوع کپک به نام Aspergillus Flavous , Aspergillus Parasiticus , ایجاد می شوند کلمه Aflatoxin مشتق از ابتدای کلمات آسپرژیلوس فلاووس و توکسین به معنای سم است.
***7
مقدمه و تاریخچه :
مایکوتوکسین ها متابولیتهای ثانویه قارچها هستند که دارای اثرات سمی ، سرطان زایی و ناقص الخلقه زایی می باشند .
واژه مایکوتوکسین از لغت یونانی Myke به معنی قارچ و لغت Toxin به معنی سم گرفته شده است. آفلاتوکسین ها مایکو توکسین هایی هستند که توسط دو نوع کپک به نام Aspergillus Flavous , Aspergillus Parasiticus , ایجاد می شوند کلمه Aflatoxin مشتق از ابتدای کلمات آسپرژیلوس فلاووس و توکسین به معنای سم است.
***8
مایکوتوکسین ها
مایکوتوکسین ها به همراه سایر متابولیت ها ی قارچی نظیر آنتی بیوتیک ها ، آلدهیدها و نظایر آنها ترکیباتی هستند که در مراحل پایانی رشد قارچ بوسیله سلولهای قارچی تولید می شوند این گونه متابولیت ها که تحت عنوان متابولیت های ثانویه شناخته شده اند برای خود سلول قارچی هیچگونه فایده ای ندارند تا کنون 150 نوع مایکوتوکسین مختلف شناسایی شده که از رایج ترین آنها می توان آفلاتوکسین ها، اکراتوکسین، زیرالنون، فامینوسین را نام برد.