***1
ترانس یک سیستم الکترو مغناطیسی استاتیک است که دارای سیم پیچ های تحریک می باشد. این سیم پیچ ها در تزویج مغناطیسی با یکدیگر هستند. برای آنکه عمل تزویج مغناطیسی به حداکثر خود برسد سیم پیچ ها را بر روی یک هسته ی آهنی مشترک و بدون فاصله ی هوایی می پیچند. لذا سیم پیچ ها در ترانس از نظر الکتریکی هیچ نوع ارتباطی با هم نداشته لیکن از نظر مغناطیسی در تزویج با یکدیگر هستند.اساس کار ترانس ها نیز القای انرژی الکتریکی است، به نحوی که وقتی شار از درون یکی از سیم پیچ ها عبور نماید، جریانی در آن القا خواهد کردکه این جریان باعث ایجاد انرژی الکتریکی در آن سیم پیچ خواهد گردید.ترانس ها را برحسب تعداد هادی های متصل به
***2
آنها به انواع تکفاز و سه فاز تقسیم بندی می کنند. ابتدا سعی داریم ترانس سه فاز را برچسب گذاری نماییم. منظور از برچسب گذاری مشخص کردن سیم پیچ های اولیه و ثانویه و سپس مشخص کردن سر و ته سیم پیچهاست. به این عمل تعیین پلاریته ی ترانس نیز می گویند.می دانیم در سیستم ac پلاریته مدام در حال تغییر است، هرگاه درباره ی سرهای هم پلاریته ی ترانس صحبت می کنیم منظورمان سرهایی از ترانس است که در یک لحظه ی مشخص دارای پلاریته ی یکسان هستند. معمولا این سرها را با نقطه های مشکی رنگ در کنار آنها مشخص می کنیم.
***3
در شکل فوق هرگاه سر ۱ نسبت به ۲ دارای پتانسیل مثبت است. سر ۳ نیز نسبت به ۴ دارای پلاریته ی مثبت است.آنچه در بحث ترانس مهم است کاربرد های آن در صنعت برق می باشد که روز به روز دامنه ی آن وسعت می یابد. کاربرد های ترانس سه فاز در سیستم های انتقال و توزیع انرژی الکتریکی برای بالا بردن و پایین آوردن سطح ولتاژ های توزیع است.ترانس در سیستم های الکترونیک و مخابرات هم جهت تطبیق امپدانس (انتقال توان ماکسیمم)، ایزولاسیون الکتریکی، جداسازی جریان های ac و DC و … استفاده می شود.