***3
مقدمه
امروزه بروز دیابت در کشورهای جهان به موازات کاهش میزان فعالیت مردم و افزایش چاقی به طور فزاینده ای بیشتر شده است. با توجه به نقش ورزش در افزایش سطح فعالیت و کاهش وزن می توان به اهمیت آن در پیشگیری و درمان دیابت پی برد. اکثر افرادی که دیابت خود را کنترل می کنند کسانی هستند که به طور منظم ورزش می نمایند. در واقع ورزش یکی از سه پایه اصلی درمان دیابت را علاوه بر رژیم غذایی و داروها تشکیل می دهد.
***5
مهمترین انواع دیابت عبارتند از:
1- دیابت نوع یک
2- دیابت نوع دو
دیابت نوع 1:
که در گذشته ”دیابت وابسته به انسولین“ نامیده میشد و هر سنی را دربر میگیرد اما در کودکان و جوانان شایعتر است. بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 1 قادر به تولید انسولین کافی نمیباشد. لذا، برای کنترل قند خونشان نیازمند انسولین تزریقی هستند. عدم دسترسی به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 موجب مرگ و میرشان میشود
***7
علائم بیماری:
شروع دیابت نوع 1 بسیار ناگهانی و ناراحت کننده است، که میتواند علائم زیر را به دنبال داشته باشد.
1- تکرر ادرار
2- تشنگی و خشکی دهان به طور غیرطبیعی
3- خستگی مفرط یا کمبود انرژی
4- گرسنگی مداوم
***85- کاهش ناگهانی وزن
6- تاری دید
7- عفونتهای مکرر
شروع دیابت نوع 2 تدریجی است بنابراین تشخیص بیماری کار بسیار دشواری است. به هر حال علائم دیابت نوع 1 بصورت خفیف تر ممکن است در مبتلایان به دیابت نوع 2 نیز وجود داشته باشد.
***9
دیابت نوع 2:
که در گذشته به آن ”دیابت غیر وابسته به انسولین“ گفته میشد. در افراد میان سال به بالا بخصوص افراد دارای اضافه وزن، شایع است. در افراد جوان، دیابت نوع 2 همیشه به انسولین نیاز ندارندوغالباً میتوانند دیابت خود رابا تغذیه ی صحیح و کاهش وزن و فعالیت بدنی کنترل نمایند. اما ممکن است به دارو نیز نیاز داشته باشند. دیابت نوع 2 تقریباً 95 -90 درصد کل دیابتیها را دربر میگیرد.