***2
انواع رشته های قایقرانی
بخش اول کانوئینگ است که تحت نظر فدراسیون جهانی I.C.Fمی باشد و این فدراسیون شامل کمیته های زیر است:
کمیته آبهای آرام (مسابقات سرعت در پیست)
کمیته اسلالوم (مارپیچ) و آبهای خروشان
کمیته ماراتون
کمیته کانوپولو
کمیته بادبانی
بخش عمده رویئنگ است که تحت نظر فدراسیون جهانی پاروزنی میباشد.
***3
کانویئنگ
1- کمیته آبهای آرام (مسابقات سرعت در پیست)
در این مسابقات آب آرام و بدون موج است. ابعاد پیست سرعت به این صورت است که طول آن حداقل 2500 متر و عرض آن حداقل 90متر و عمق آن 2 متر می باشد. اختلاف ارتفاع پیست از سطح دریاهای آزاد نباید زیاد باشد زیرا ورزشکاران دچار مشکل تنفسی میشوند در انتهای پیست یک ساختمان چند طبقه که محل قرارگرفتن داوران میباشد نیاز است و همچنین بایستی از روی خشکی یک جاده مستقیم و موازی با پیست وجود داشته باشد.درابتدای خط استارت اسکله های کوچک متحرکی وجود دارد به دنام ÷انتون که در شروع مسابقه،انتهای قایقها به این اسکله ها مماس میگردد .
مسابقات سرعت درسه مسافت 200 متر،500 متر و1000 متربرگزارمی گردد که مسافت های 500 مترو1000 مترباید درمسیر مستقیم صورت پذیرد.
انواع رشته های مسابقات سرعت عبارتند از: کایاک، کایاک تورینگ وکانو کانادایی
***4
کایاک:
به قایق هایی گفته می شود که با استفاده از یک پاروی دوکفه ای به حرکت درمی آیند که دوکفه نسبت به هم زاویه دارند طریقه نشستن پاروزنان به حالت نشسته روی صندلی هاو پاهای آنها کشیده می باشد.انواع قایقهای کایاک عبارتند از:کایاک یک نفره ،دونفره وچهار نفره. طول پاروی کایاک متناسب با قدپاروزن میباشد.
***5
2-کمیته اسلالوم و آب های خروشان
در این رشته هدف اصلی طی مسیروعبوراز دروازه های قرار داده شده درمسیردرکمترین زمان ممکن است وشامل رشته های کایاک یک نفره زنان، کایاک یک نفره مردان، کانوکانادایی یک نفره مردان وکانوکانادایی دونفره مردان می باشد.
***6
رشته های آب های خروشان: دراین رشته هدف طی مسیر سه کیلومتری در کمتریت زمان ازرودخانه ای است که جریان آب در آن سرعت زیادی دارد.
در این رشته ازقایق های کایاک یک نفره وکانوکانادایی مخصوص آبهای خروشان وکلان وجلیقه نجات استفاده می شود.
***7
قایقرانی درآب های خروشان یکی از رشتههای ورزشی است که از فعالیت چشمگیر آن بیش از یکی دو دهه نمیگذرد. کشورهای آسیایی و اروپایی از جمله ژاپن، چین، قزاقستان، ازبکستان، آلمان و انگلستان، فرانسه، چک، اسلوانی با توجه به شرایط اقلیمی، جغرافیایی و فرهنگی اجتماعی فعالیتهای وسیعی را در این زمینه برای کسب موفقیت و قهرمانی در جهان انجام دادهاند. این نوع ورزش، در برخی از کشورها به عنوان یک رشته ورزشی تفریحی شناخته شده است.
این رشته از جمله ورزشهای قدرتی است که نیازمند قدرت و استقامت بالایی از سوی ورزشکار میباشد مطالعات جیس[3] (2005) نشان میدهد، در ورزشهای قدرتی افرادی که از قدرت و استقامت بیشتری برخوردار میباشند احتمال موفقیت و کسب نتایج مطلوب از سوی آنها نیز بیشتر است. این ورزشکاران در برنامه تمرینی خود انواع تمرینات استقامتی و مقاومتی را انجام داده و دارای انگیزه بالایی هستند.
مسابقات قایقرانی در آبهای خروشان در بین کشورهای آسیایی از سطح کیفیت بالایی برخوردار بوده و هر ساله تعداد بیشتری از کشورها در رشته مذکور به فعالیت میپردازند. معمولاً ورزشکاران این رشته در پنج ماه از فصل سرما، به علت تعطیلی مسابقات، اقدام به تمرینات آماگی برای شروع فصل مسابقات میکنند که تمرینات منظم و علمی استقامتی و مقاومتی بخش مهمی از تمرینات آنان محسوب میگردد.
***8
تاکت[4] (2005) بر این باور است که تمرینات استقامتی و مقاومتی یکی از ضروریات ورزشهای قدرتی همچون قایقرانی و وزنه برداری و... میباشد. در واقع ورزشکار با این تمرینات به طور منظم و با برنامهریزی دقیق میتواند خود رابه سطح قهرمانی رسانده و موفقیت ورزشی کسب کند. مطالعات نشان میدهد، در ورزشهای قدرتی ورزشکارانی که از کسب مدال محروم میگردند معمولاً افرادی هستند که برنامه تمرینی منظم و علمی خود را به خوبی رعایت نکردند و در انجام تمرینات استقامتی و مقاومتی بنا به دلایلی با مشکل مواجه شده یا تمرین را به طور کامل انجام ندادهاند (میلر[5]، 2000). کالج امریکایی طب ورزشی [6] (ACSM) اخیراً تمرینات مقاومتی را به عنوان یک برنامه جهت توسعه آمادگی هر چه بیشتر، به تمامی ورزشکاران توصیه کرده است و تقریباً ورزشکاران تمامی رشتهها در برنامههای تمرینی خود، تمرینات مقاومتی را نیز انجام میدهند تا سریعتر به مرز آمادگی برای انجام مسابقات برسند (معینی، 1383).
***9
بنابراین، وجود برنامه تمرینی به منظور بالا بردن آمادگی جسمانی و همچنین استقامت، حداکثر قدرت، افزایش حجم عضلانی و از بین بردن چربیهای اضافی و بهبود ترکیبات بدن برای ورزش قدرتی قایقرانی آبهای خروشان یک ضرورت محسوب میشود و میتواند در موفقیت و قهرمانی ورزشکاران یک عامل تعیین کننده باشد. پژوهش حاضر نیز به بررسی تأثیر یک برنامه منتخب تمرینی برترکیب بدنی و استقامت قلبی تنفسی قایقرانان آبهای خروشان تیم ملی پرداخته است. بر این اساس در این پژوهش، پژوهشگر با انجام تمرینات استقامتی که شامل انقباض زیر بیشینه هزاران تار عضلانی با شدت کم یا متوسط به همراه تمرینات قدرتی با حداکثر نیرو ویا نزدیک به حداکثر و انقباضات کوتاه مدت میباشد، در مدت 8 هفته به تمرین ورزشکاران قایقرانی آبهای خروشان تیم ملی پرداخته است.