***2
نام درس : شیمی عمومی 2
تعداد واحد: 3
منبع: شیمی عمومی 2 رشته شیمی
مولف : دکتر طیبه پرتوی
***3
فصل اول
اسید ها وباز ها
***4
اهداف کلی
آشنایی با تعاریف های مختلف در مورد اسید ها وباز ها و ویژگیهای آنها،
تفکیک آب و مقیاس pH، ارتباط بین ثابت تفکیک اسیدی و بازی و ارتباط
بین ساختار شیمیایی ترکیبات و خصلت و یا قدرت اسیدی و بازی
***5
تجربیات روزانه ما در مورد اسید ها وباز ها
اسید ها مزه ترش و باز ها مزه تلخ دارند.
ترکیباتی که از واکنش اسید و باز حاصل می شوند، مزه نمک را دارند.
***6
اسید های وباز های مرسوم در زندگی روزانه
اسید ها:
لیمو و گریپ فروت(اسید سیتریک)
سرکه ( اسید استیک)
ویتامین ث ( اسید اسکوربیک)
اسید باطری (اسید سولفوریک)
بازها:
جوش شیرین ( سدیم هیدروژن کربنات)
- باز تهیه صابون و برخی پاک کننده ها( سدیم هیدروکسید)
***7
خواص شیمیایی اسید ها
کاغذ تورنسل را به رنگ قرمز تبدیل می نمایند.
ترش مزه اند.
فلزات فعال مثل ، روی ، آهن ، مس و ... را حل نموده و گاز هیدروژن آزاد می نمایند.
- با بازها واکنش داده و آب ونمک تشکیل می دهند.
***8
خواص شیمیایی باز ها
کاغذ تورنسل را به رنگ آبی تبدیل می کنند.
تلخ مزه اند.
در تماس با پوست حالت لیزی در آن ایجاد می نمایند.
- با اسیدها واکنش داده و آب و نمک تشکیل می دهند.