***4
روانشناسی محیط
***5
روانشناسی محیطی به رفتار های مرتبط با محیط می پردازد. مفاهیم مربوط به محیط و اولویت های زیبایی شناختی مورد مطالعه قرار گرفته و در قالب نقشه های رفتاری نشان داده شده اند. محیط انسان در سطوح مختلفی رفتار او را روانشناسی محیط به تاثیر محیط بر انسان و چگونگی ارتباط و تعامل بین محیط کالبدی و تجربه انسان میپردازد.
روانشناسی محیط به مطالعه بر محیط های گوناگون و مردم میپردازد وبه درک بهتری از روابط متقابل انسان و محیط کمک میکند. با این دانش میتوان قبل از طراحی ارزیابی هایی را انجام داد که خود بهترین ابزار برای معمار خواهد بود.
***6
محیط
***7
تعریف محیط
محیط به هر آنچه در پیرامون وجود دارد،و به صورت بالقوه با فرد درارتباط قرار میگیرد اطلاق می شود. در واقع محیط شکل ضمنی هر آنچه در اطراف ما است چه ساخته شده چه طبیعی.
جان لنگ عنوان می کند محیط در زیر گروههای محیط کالبدی، محیط اجتماعی، محیط روانشناختی و محیط رفتاری تقسیم بندی می شود.
محیط کالبدی شامل محیط های زمینی و جغرافیایی و محیط مصنوع
محیط اجتماعی شامل نهادهای متشکل از افراد و گروهها..
***8
محیط روانشناختی شامل تصاویر ذهنی مردم.
محیط رفتاری مجموعه عواملی است که فرد به آن واکنش نشان می دهد.
محیط ، عناصر و اجزای آن بر رفتارها، کنش هاو واکنش های آدمی تاثیر گذارده و بخشی از هویت آدمی را شکل می دهند.
***9
ادراک محیطی
هیچ محیطی قائم به ذات نیست، که محیط ساخته ذهن انسان است. به این معنا که افراد متفاوت بر اساس پیشینه و تجربه شان تعبیر متفاوتی از محیط هایشان دارند.
به نظر میرسد که افراد نه تنها به لحاظ اینکه چه و چقدر می دانند، بلکه به لحاظ چگونگی سازماندهی آنچه می دانند با هم متفاوتند و تفاوتهای دیگر مانند قومیت، جنسیت، شیوه زندگی، طول مدت سکونت بر شیوه دریافت محیطی تاثیر می گذارد.
تعریف ما از محیط بسته به نوع برداشت و استفاده از آن با در نظر گرفتن عوامل شخصی، فرهنگی، فیزیکی متفاوت است.