***3
•مقدمه
•سوئد جزء اولین کشورهایی بود که فوم پلی استایرن را به عنوان یکی از ترموپلاستیک های انبساطی معرفی کرد . تاریخچه کاربرد این محصول در کشورهای غربی به 30 سال می رسد ولی در ایران به طور کامل شناخته شده نیست .
•تولید قطعات پلی استایرن در قالب بلوک سقفی و عرضه آن به بازار در ایران عملا از سال 1378 آغاز شد و می توان گفت تا به حال عده کثیری از مردم با آن آشنا نیستند
***4
•اولین ساختمان هایی که در ایران با این فن اوری ساخته شد ساختمان های شهرک اکباتان است که این سازه ها توسط شرکت های آمریکایی ساخته شدند و از بلوک هایی استفاده گردید که از یونولیت و بتن ساخته شده بودند .
•مواد اولیه پلی استایرن از طریق واردات تامین می شود . گرچه پتروشیمی تبریز این مواد اولیه را تولید می کند اما چون مرغوبیت کافی را ندارد و مواد اشتعال زا هستند ، بیشتر مواد اولیه از کشورهایی نظیر تایوان ، چین و کره وارد می شوند .
***5
تولید فوم پلی استایرن :
سه مرحله در تولید فوم پلی استایرن می توان در نظر گرفت :
درمرحله ابتدایی دانه ها ی پلی استایرن حاوی عامل پف زا وارد یک تانک عمودی مجهز به همزن می شود که از یک طرف آن ورود بخار تعبیر شده است و به نام دیگ مواد پز نامیده می شود . این مرحله را مرحله پیش انبساط می نامند .در این مرحله دانسیته نهایی فوم مشخص می شود .
***6
دانه های منبسط شده در این مرحله تا 40 برابر قبل از انبساط افزایش حجم پیدا می کنند که به آن prepuff ( پرپوف ) می گویند .
***7
در مرحله بعد در محفظه باز تا چندین ساعت برای خنک شدن و شکل واقعی خود دانه و به تعادل رسیدن نگهداری می شود و بعد از تثبیت فشار داخل و خارج هر یک از دانه ها به مرحله سوم منتقل می شود .
***8
در مرحله سوم دانه های پف شده به داخل قالبهای بسته جهت قالب گیری ریخته می شود . این قالبها به اشکال و ابعاد مختلف هستند .
***9
شکل دهی فوم ها :
فوم ها علاوه بر شکل قالب گیری گاهی با عمل برش نیز می توان به شکل دلخواه تبدیل نمود . این شکل دهی توسط سیم داغ با عبور جریان الکتریسیته انجام می گیرد .
***10
انبار کردن بلوک ها :
بلوکها باید به دور از هر گونه مواد قابل اشتعال نظیر رنگها ، حلالها ، زباله های قابل اشتعال قرار بگیرند . محل انبار اصلی بلوکها حتی الامکان به دور از محل عملیات ساختمانی باشد . باید از انبار کردن بلوکها به حجم بیش از 60 متر مکعب خودداری شود در صورت نیاز به انبار کردن مقادیر بیش از 60 متر مکعب بلوکها به قسمتهایی با حجم حداکثر 60 متر مکعب تقسیم شوند و حداقل بین هر دو قسمت 20 متر فاصله باشد .