***2
65% تولید جهان
مهمترین مرکز تولید زعفران ایران: استانهای خراسان
با 98% تولید
سطح زیر کشت زعفران خراسان در سال 1383
54880 هکتار
تولید زعفران خراسان در سال 1383
62/213 تن
میزان صادرات زعفران ایران در سال 1383
172 تن
ارزش میزان صادرات
9 میلیون دلار
تعداد کشورهای خرید از زعفران ایران
41 کشور
***5
گونه های وحشیCrocus شناسایی شده در ایران
نزدیکترین گونه به گونه زعفران زراعی
زعفران جوقاسم Crocus haussknechtii
زعفران آلمه C. Almehensis
زعفران خزر C. Caspius
زعفران زیبا C. Speciosus
زعفران بنفش C. Michelsonii
زعفران زاگرس C. Cancellatus
زعفران سفید (دوگله) C. Biflorus
زعفران گیلان C. Jilanicus
زعفران کورکووی C. korolkowii
***6
نیازهای اقلیمی
زعفران طالب زمستانهای پربرف و ملایم و تابستانهای گرم و خشک است.
رطوبت: نیاز آبی 300 میلی متر بارندگی در طول دوره رشد
حرارت: حداقل سرمای قابل تحمل 18-
حداکثر گرمای قابل تحمل 40+
خاک: بافت شنی لومی و کلسیم دار و pH خنثی مایه زنی بنه زعفران با قارچ مایکوریز باعث افزایش رشد 26% بنه نسبت به شاهد شده است.
ارتفاع: 32 تا 36 درجه عرض شمالی و تا ارتفاع 1000 متر از سطح دریا
***10
تراکم بوته و روش کشت
50 بوته در مترمربع بصورت تک کاری همانند دانه تسبیح به فاصله ردیف و بوته (cm10×20) یا (cm5×40) و ردیفی توصیه می شود.
روش کشت مخلوط زعفران و زیره سیاه به نسبت دو ردیف زعفران یک ردیف زیره سیاه توصیه می شود